Psychologie - Orthopedagogie

Je kan bij Elke en Annelies terecht voor:

Pedagogische begeleiding / opvoedingsondersteuning

Soms loopt de opvoeding van je kind niet zoals je had verwacht en ben je als ouder op zoek naar hoe je dit kan aanpakken. Opvoedingsondersteuning is erop gericht om zicht te krijgen op wat er zich afspeelt en samen op zoek te gaan naar haalbare manieren om met deze situatie om te gaan.  Het geloof in je eigen kunnen als ouder staat voorop. Jij bent de expert als het gaat om jouw kind(eren).
Samen gaan we na waar het moeilijk loopt in de interactie tussen jou en je kind, wat jullie al geprobeerd hebben om verandering teweeg te brengen en welke zaken in het verleden reeds succesvol bleken. Hierbij wordt er veel belang gehecht aan ieders verhaal zodat er met zorg een vertaling gemaakt kan worden naar mekaar. Samen verkennen we alternatieve manieren van aanpak zodat jij en je kind terug goed afgestemd zijn op elkaar.

Psychologische begeleiding voor kinderen

Soms heeft een kind het moeilijk met zichzelf of met bepaalde omstandigheden (angsten, pesten, scheiding...). Kinderen en jongeren groeien elke dag en komen voor vele uitdagingen te staan tijdens dit complexe groeiproces.  Dan kan het nodig zijn om hem of haar hierin te begeleiden.
Counseling is een laagdrempelige vorm om dit te doen. Samen met je kind gaan we op zoek naar zijn of haar sterktes, wat het goed kan en wat er goed loopt. Op een manier, die passend is voor jouw kind (vertellen, spelen, tekenen...), helpen we jouw kind verwerken waar hij of zij het moeilijk mee heeft.

Psychologische begeleiding voor jongeren en volwassenen

Stress, angst, burn-out...? Iedereen krijgt in zijn leven op bepaalde momenten te maken met emotionele, psychische of fysieke moeilijkheden.   Meestal kan je hier op eigen houtje mee omgaan, al dan niet met de steun van je omgeving. Soms kan het echter helpen om professionele hulp in te schakelen. De begeleiding is erop gericht om op een wetenschappelijk en ethisch verantwoorde wijze terug perspectief te bieden.

Tarieven op 1 juni 2019

Consultatie: 50 euro (50 min)
Thuisbegeleiding: 90 euro (90 min)
Overleg school/andere hulpverleners: 60 euro (60 min)
Verplaatsingen: 0,35 euro/km
Enkele mutualiteiten betalen een aantal sessies gedeeltelijk terug. Gelieve dit zelf na te vragen bij uw mutualiteit.

Begeleidingssessies die niet 24 uur op voorhand worden afgezegd, worden aangerekend.