Je kan bij Annelies terecht voor:

Psychologische begeleiding voor jongeren en volwassenen
Stress, angst, burn-out...? Iedereen krijgt in zijn leven op bepaalde momenten te maken met emotionele, psychische of fysieke moeilijkheden.   Meestal kan je hier op eigen houtje mee omgaan, al dan niet met de steun van je omgeving. Soms kan het echter helpen om professionele hulp in te schakelen.
Merk je dat je vastloopt en wil je graag iets veranderen in je leven, maar weet je niet goed hoe? Dan kan je bij mij terecht voor psychologische begeleiding. Samen bekijken we zowel wat er goed loopt in jouw leven als de moeilijkheden die je ondervindt.  De begeleiding is erop gericht om op een wetenschappelijk en ethisch verantwoorde wijze terug perspectief te bieden.
Het eerste gesprek is een intakegesprek. We leren elkaar kennen en je krijgt de kans om je verhaal te doen. Ik luister naar wat jij verwacht van de begeleiding en je krijgt meer uitleg over wat ik aanbied. Aan het einde van het eerste gesprek kiezen we ervoor om al dan niet samen te werken.  Als ik denk dat ik niet de meest geschikte hulp kan bieden, zal ik je doorverwijzen.


Opvoedingsondersteuning
Soms loopt de opvoeding van je kind niet zoals je had verwacht. Als ouder kan je twijfelen over je aanpak of heb je soms bepaalde bezorgdheden rond je kind. Opvoedingsondersteuning is erop gericht om zicht te krijgen op wat er zich afspeelt en samen op zoek te gaan naar haalbare manieren om met deze situatie om te gaan.  Het geloof in je eigen kunnen als ouder staat voorop. Jij bent de expert als het gaat om jouw kind(eren).


Kindercounseling
Soms heeft een kind het moeilijk met zichzelf of met bepaalde omstandigheden (angsten, pesten, scheiding...). Dan kan het nodig zijn om hem of haar hierin te begeleiden. Counseling is een laagdrempelige vorm om dit te doen.
Samen met je kind ga ik op zoek naar zijn of haar sterktes, wat het goed kan en wat er goed loopt. Op een manier die passend is voor jouw kind (vertellen, spelen, tekenen...) help ik jouw kind verwerken waar hij of zij het moeilijk mee heeft.

Tarieven op 1 april 2019
Intakegesprek: 70 euro (90 min)
Consultatie: 50 euro (50 min)
Thuisbegeleiding: 65 euro (90 min)
Overleg school/andere hulpverleners: 55 euro (60 min)
Verplaatsingen: 0,35 euro/km

​Enkele mutualiteiten betalen een aantal sessies gedeeltelijk terug. Gelieve dit zelf na te vragen bij uw mutualiteit.

Begeleidingssessies die niet 24 uur op voorhand worden afgezegd, worden aangerekend.