Therapie met assistentie van het paard

Je kan, naast begeleiding in de praktijk, ook bij Mariska terecht op locatie in Ninove voor :

Therapie met assistentie van het paard (“Hippotherapie”)

Met behulp van het paard, wordt er psychologische of (ortho)pedagogische ondersteuning geboden aan kinderen en volwassenen.  
Therapie met assistentie van het paard kan ingezet worden wanneer je moeilijkheden ondervindt om zaken aan te pakken zoals jij dit zou willen. Mogelijks is dit gelinkt aan een specifiek probleem zoals faalangst, ADHD, autisme, depressie... maar dit hoeft niet het geval te zijn. Het is eveneens mogelijk dat je het lastig vindt om jezelf te mogen zijn, je grenzen aan te geven aan anderen of dat je veel stress ervaart in een specifieke situatie. Wanneer je moeilijkheden ervaart op een specifiek levensdomein en je hier graag verandering in wil brengen, kan deze therapievorm zinvol zijn.

We gaan oplossingsgericht aan de slag met je hulpvragen en werken ervaringsgericht met behulp van het paard.
Een aanbod op maat van gezinnen is eveneens mogelijk waarbij individuele ondersteuning via therapie met assistentie van het paard voor jongeren en opvoedingsondersteuning voor ouders aan huis/in de groepspraktijk gecombineerd worden.

Indien je meer informatie wenst over hoe therapie met assistentie van paarden praktisch verloopt, neem dan een kijkje op mijn website www.bewustveerkrachtig.be.

Tarieven op 1 mei 2020
Individuele therapie met assistentie van paarden: 65 euro (60 min)
Op vraag: sessies >1u en sessies waaraan verschillende personen deelnemen